Linkbait - skvelá technika na získanie odkazov a návštevnosti

14.08.2009 10:26

Blog bol presunutý na adresu https://www.akoblogovat.com/

Linkbaiting respektíve v preklade ,,pasca na odkazy" sa čoraz častejšie používa na získanie spätných linkov a tým pádom aj zvýšenie návštevnosti blogu. Niektorí z vás si možno pri slove pasca predstavia niečo , čo ma umelo nalákať ľudí a je to spam. No linkbaiting , aspoň vo väčšine prípadov, je o niečom úplne inom.

Drvivá väčšina záporného linkbaitu je o vydaní nepravdivej alebo falošnej šokujúcej informácie, ktorá má pritiahnuť odkazy na vašu stránku. Ako príklad by sa to dalo demonštrovať v podstate tak, že by niekto teraz uverejnil správu s názvom ,,Michael Jackson žije" a v nej by tvrdil, že ho niekde videli očití svedkovia, pridal by nejaké falošné fotografie a nepravdivé potvrdenia od médii či agentúr, ktoré potvrdzujú pravosť tejto informácie. Tak by ľudia naozaj začali naňho húfne odkazovať, no skôr či neskôr by zistili, že ide o falošné info a blog by úplne stratil svoju reputáciu vrátane aj tej návštevnosti, ktorú mal ešte pred vypustením klamlivého príbehu. No a pre tých, ktorí toto všetko nechcú riskovať a majú záujem o kladný linkbaiting, je určený práve tento článok. Pozitívny linkbait je skrátka vec, ktorá pritiahne odkazy webmasterov bez toho, aby to bolo niečo nepravdivé. Dá sa to dosiahnuť rôznymi spôsobmi.

1. Jedným z nich je napríklad kvalitný a unikátny obsah, ktorý človek nemôže nájsť nikde inde. Ak sa taký na vašej stránke vyskytne, je pravdepodobné, že ľudia začnú na vás odkazovať. A tak si dajte pred pridaním každého príspevku záležať na tom čo píšete a uistite sa, že ste spravili všetko preto, aby článok bol čo najinformatívnejší, najzaujímavejší a najprepracovanejší. Z osobnej skúsenosti viem, že tie články, nad ktorými som strávil viac času a pri ktorých som sa intenzívnejšie venoval prieskumu a štúdiu danej oblasti, mali vyššiu čitateľnosť, viac komentárov a lepší ohlas. K tejto oblasti patria taktiež zoznamy. Spravte prehľadný súhrn niečoho, čo sa týka témy vášho blogu a nikde na internete to nie je a určite získate nejaký ten ohlas.

2. Ďalším spôsobom ako získať odkazy je odhalenie nejakej šokujúcej informácie respektíve napísanie o niečom, čo ešte nikdy nikto na internete o danej oblasti nezverejnil respektíve nespomenul. V tomto prípade to môžu byť témy, o ktorých ste čítali na zahraničných blogoch a týkajú sa vášho poľa pôsobnosti, no nikto ešte o nich na Slovensku neinformoval, i keď budú takéto veci prospešné pre ľudí aj u nás. Taktiež môže ísť o nejaké fakty z daného oboru, ktoré nie sú všeobecne známe. Napríklad ak je niekto SEO expert a zarába si týmto spôsobom na živobytie, tak nezaškodí , ak vrámci vlastnej propagácie sem tam prezradí aj informcie, ktoré inak využíva pri vykonávaní svojej platenej práce, lebo webmasteri sú doslova dychtiví po podobných poznatkoch. A to je príklad len z jednej oblasti...

3. A tu je jeden ďalší celkom zaujímavý návod. Vytvorte obsah, na ktorom sa druhí zasmejú. Keď si prečítate v nejakom časopise dobrý vtip, neviete sa dočkať kedy ho poviete známym či priateľom. Tak isto to funguje aj na internete. Ak vytvoríte niečo vtipné a zároveň také, čo tu ešte nebolo, návštevníci si budú húfne preposielať odkazy na vašu stránku, len aby pobavili ľudí čo poznajú a čo čítajú ich blog. V prípade úspechu môže nastať aj efekt snehovej guľe, keď budú na vás odkazovať vždy ďalší a ďalší webmasteri. No a možno sa nenazdáte a na vašom vtipe, ktorý ste uverejnili na stránkach sa bude smiať celé Slovensko.

To je len zopár spôsobov ako získať zadarmo odkazy na svoje stránky. Stačí sa len poriadne zamyslieť, venovať čas úvahám nad danou témou a tiež práci a prieskumu v danej oblasti no a hlavne treba byť kreatívny. Po aplikovaní týchto metód by musel v tom byť čert, aby ľudia po istej dobe nezačali odkazovať na vaše články aj bez toho, žeby ste ich vy pôvodne plánovali ako metódy na linkbait.  Ak už máte pripravený potencionálny linkbait, určite vás bude zaujímať aj môj ďalší príspevok o tom ako ho čo najlepšie spropagovať a vyťažiť z neho. 

pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk  

Súvisiace články:  Ako využiť potencionálny linkbait

                        Na názve článku záleží

                        20 tipov na zvýšenie návštevnosti zadarmo

                        Zvýšenie PageRanku                        

Späť

Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Vyhľadávanie

© 2009 Všetky práva vyhradené.