Digg.com - to najlepšie čo existuje vo svete bookmarkingu

12.08.2009 09:38

Jeho história sa píše od 11. októbra roku 2004. Každým dňom pribúdajú stovky nových užívateľov a nachádza sa v zozname TOP 100 najnavštevovanejších stránok sveta. Je jednou z prvých služieb svojho druhu čím si zabezpečila pretrvávajúcu obľubu vo svete bookmarkingu. Reč je o stránke Digg.com ...

 

Sprievodca systémom

Už od začiatku na váš čaká sofistikovaný systém. Registráciu je možné uskutočniť aj cez Facebook konto, čím sa stránka radí k svetovým unikátom. Po úspešnom prihlásení sa je možné pridávať nové články do kategórii ako Šport, Zábava, Svet a Biznis, Technológie, Neobvyklé. Životný štýl, Veda či Videohry. Každá časť taktiež obsahuje rôzne podkategórie, takže každý si môže nájsť na stránke presne to, čo sa mu páči. K tomu zároveň prispieva aj možnosť radiť príbehy podľa toho za aké obdobie získali najväčší počet hlasov. Po kliknutí na ľubovoľný príspevok sa vám zobrazí pôvodná stránka jeho uverejnenia aj s veľmi dômyselným horným panelom, kde sa nachádza tlačítko na pridávanie hlasov. Takže ak sa vám článok po prečítaní páčil, nemusíte sa vracať na stránku Diggu, ako je to zvykom u drvivej väčšiny portálov s rovnakým zameraním. Na paneli sa taktiež nachádza možnosť zobraziť iné príspevky od autora, cudzie príspevky s podobnou témou či iný náhodne zvolený úspešný článok. V prípade, že sa chcete o zážitok z čítania podeliť aj s druhými, naskytuje sa vám takáto šanca v podobe ponuky zaslania príspevku na svoj Facebook či Twitter profil, respektíve na mail. Ak považujete nejaký článok za spam, plagiát, nevhodný vo svojej kategórii alebo niečo podobné, pomocou tlačítka ,,Pochovať" o tom môžete dať vedieť administrátorom stránky, ktorí celú vec prešetria a v prípade oprávnenosti podniknú náležité kroky. V opačnom prípade, ak si myslíte, že je nejaký príbeh majstrovské dielo, informačne či kvalitou hodné ďalšieho prečítania, môžete si ho pridať do časti Obľúbené, kde vám bude v budúcnosti plne k dispozícii.

 

Sila Digg.com vyplýva z počtu používateľov 

Dostať sa na hlavnú stránku, respektíve aspoň vyššie v kategórii je strašne náročné, no v prípade úspechu to prináša zaslúžené ovocie. A teraz nehovorím o pár tisícoch nových a väčšinou jednorázových návštevníkoch, ktorých prináša titulka na najnavštevovanejšej slovenskej bookmarkingovej službe vybrali.sme.sk. Portál Digg.com je bombardovaný miliónmi návštev mesačne, takže ak sa vám podarí pridať nejaký extra kvalitný a zaujímavý článok, môžete rátať s desiatkami až stovkami tisíc ľudí, ktorí si pozrú práve vašu stránku. Je to však beh na dlhú trať. Na to, aby ste sa dostali na titulku celého Diggu je potrebné získať okolo 150-200 hlasov, a to v období maximálne jedného dňa. Pri menšom počte hlasov môžte dosiahnuť maximálne hlavnú stránku danej sekcie, čo tiež nie je na zahodenie a stačí na to väčšinou ,,len" niekoľko desiatok kliknutí na váš článok. Väčšinou sa však chlieb láme už v prvých minútach po pridaní, keďže vtedy je váš príspevok hore aj keď len v časti Nové. Ak zaň vtedy nikto nehlasuje, postupne sa posúva nižšie a nižšie až úplne do neznáma pod tlakom nových pridaní. Niet sa čo čudovať, veď za deň pribudne na portál Diggu okolo 15 000 nových príbehov, čo znamená jeden približne každých 6 sekúnd. A len pre zaujímavosť, 3 najdiggovanejšie články za posledný rok sa týkajú Baracka Obamu a majú od 25 000 až do skoro 40 000 hlasov, pričom každý z nich má v priemere okolo 3000 komentárov, čo je pre naše pomery takmer nepredstaviteľné číslo. 

Jednou jedinou drobnou chybičkou krásy je, že služba takýchto kvalít a rozmerov nefunguje aj na území Slovenskej republiky. Síce tu máme niekoľko klonov na čele s politicky zameraným vybrali.sme.sk , je však vysoko nepravdepodobné, že niektorý slovenský portál na pridávanie odkazov sa čo i len na diaľku priblíži k Diggu, keďže ani všeobecne najnavštevovanejšie slovenské weby nemajú svojími rozmermi šancu rovnať sa tomuto najlepšiemu bookmarkingovému systému na svete.  

pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Súvisiace články: Topclanky.cz poráža vybrali.sme.sk či Linkuj.cz

                       Služba vybrali.sme.sk

                       Ako sa dostať na titulku vybrali.sme.sk

                       Facebook - efektívna reklama zdarma

Späť

Diskusia k článku

Dátum
Vložil
Titulok

reddit

Digg je síce dobrý, ale na reddit.com jednoducho nemá.

Dátum
Vložil
Titulok

Re:reddit

A v čom je podľa teba lepší ? Nehádam sa, o reddite som už počul, ale ešte som ho nevyskúšal, tak nemám možnosť porovnania...

Vyhľadávanie

© 2009 Všetky práva vyhradené.