Ako sa stať milionárom vďaka reklame

18.07.2009 17:35

Alex Tew raz dostal vynikajúci nápad ako financovať svoju univerzitu. Založil stránku 1000 X 1000 pixelov, pričom sa každý rozhodol predať za okrúhlu sumu jeden dolár. Najprv sa do jeho projektu zapojili len jeho najbližší, ktorí si kúpili na stránke nejaké tie pixely. Po čase získal Alex peniaze na vydanie tlačovej správy, čím sa o projekte dozvedelo stále viac a viac ľudí. Zrazu každý zatúžil byť na tejto čoraz viac slávnej stránke, hoci aby si Vás niekto všimol, potrebovali by ste riadnu kopu dolárov. Veď posúďte sami : www.milliondollarhomepage.com

Po štyroch mesiacoch bolo skoro vypredané a cieľ zarobenia jedného milióna dolárov splnený. Medzi inzerantov sa zaradili aj také mená ako slávne noviny The Times, či mobilný operátor Orange. Posledné pixely boli ešte k tomu na ebay predané za desiatky tisíc dolárov, čím sa zárobok ešte zvýšil. Projekt tiež dostal šancu druhého kola www.pixelotto.com , ktorý bol však po zarobení 153 000 dolárov zrušený a peniaze skončili u náhodne vyžrebovaného šťastlivca z Kene. Podobný pokus bol okopírovaný a uskutočnený aj na slovenskom webe https://www.milionpixelov.sk/ no bez väčšej odozvy a po predaní necelých 30- tisíc pixelov za 1Sk to tvorcovia radšej zabalili. 

Takže zase je na svete o jeden úspešný nápad, ktorým sa dá zarobiť milión dolárov menej. Tých nevyužitých a určite aj v oblasti reklamy ostáva kopa, už len stačí na ne prísť :)

pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

 

Súvisiace články: Ako spropagovať stránku/blog

                       Extrémne situácie si vyžadujú extrémne riešenia

                       Facebook - efektívna reklama zadarmo

                       Posledný trik Michaela Jacksona

Späť

Vyhľadávanie

© 2009 Všetky práva vyhradené.