Tlačová reklama ustupuje pred internetom

28.07.2009 15:50

Vydavatelia novín získali za prvý polrok o niečo vyše 10% menej peňazí z tlačovej reklamy oproti minulému roku. Na vine však nebude ani tak finančná kríza, ale internet.

Internetová reklama zaznamenala naopak tento polrok nárast približne o 10%, z čoho mohli trpieť noviny. Na svete ale aj u nás sa v poslednom čase čoraz viac presadzuje trend presúvania novinových článkov na vlastný web, kde si každý môže prečítať magazín, namiesto jeho kúpenia, čím sa ešte viac znižuje objem počtu čitateľov. Tí sa presúvajú na internet, kde majú všetko k dispozícii online, kedy chcú a hlavne ZADARMO. Tak sa presúvajú aj príjmy novín z inzercii v tlačenej verzie do klikov na inzeráty na vlastných  www stránkach. V budúcnosti sa predpokladá, že tento trend poklesu ešte výrazne narastie vrámci veľkého sťahovania všetkého, čo bežného človeka zaujíma, na internet.

Svet smeruje k trendu, keď všetky noviny smeruju na web a je taktiež možné, že kvôli nákladom časť tlačených verzií médii zanikne a nemusí to byť až v takej vzdialenej budúcnosti.

<a href="javascript:location.href='https://vybrali.sme.sk/submit.php?url='+encodeURIComponent(location.href)" title="vybrali.sme.sk" ><img src="https://zena.sme.sk/storm/imgs/toolbar/doasdf_c.gif" alt="pošli na vybrali.sme.sk" border="0" /> pošli do vybrali.sme.sk</a>

Súvisiace články: Televízne spoty nečaká ružová budúcnosť, môžu "ďakovať" internet

                       Papierová vs. internetová reklama

                       Potreba zviditeľňovania sa v dobe finančnej krízy

Späť

Vyhľadávanie

© 2009 Všetky práva vyhradené.