Prečo začať blogovať v angličtine

19.08.2009 08:15

Väčšina Slovákov pravidelne prispieva v našom vlastnom jazyku. No písanie blogu či stránky v tom anglickom prináša mnoho výhod samozrejme za predpokladu, že ho poriadne ovládate.

Azda najväčším plusom je množstvo anglicky hovoriacich užívateľov po celom svete. Okrem Američanov, Kanaďanov a Angličanov tento jazyk ovládajú aj ďalšie stovky miliónov ľudí, takže trhový potenciál je azda nekonečný. Existuje samozrejme aj oveľa väčšia konkurencia, ktorá sa však dá pomerne ľahko prekonať ak do svojho projektu investujete čas a námahu.

Druhou veľkou výhodou je možnosť ľahšie si zaobstarať platenú reklamu, napríklad na TextLinkAds respektíve na stránkach, ktoré platia za písanie recenzíí ako napríklad ReviewMe. A to z toho dôvodu, že oveľa viac inzerátov a reklamy sa ponúka v anglickom jazyku čo funguje tak isto vo všetkých podobných propagačných systémoch. To platí aj o rôznych Affiliate programoch, cez ktoré ľahšie získate zahraničných zákazníkov, keďže produkty nie sú väčšinou vhodne zamerané pre náš trh.

Ďalším plusom je množstvo rôznych diskusných fór a v neposlednom rade aj blogov v tej istej oblasti, o ktorej píšete vy. Takže sa dá na viac miestach pridávať odkazy do podpisov respektíve do komentárov. V prípade, že váš obsah je kvalitnejší, lepší a prepracovanejší v porovnaní s takými stránkami, na ktorých pravidelne pridávate komentáre v snahe získať si vlastných čitateľov, určite sa to nezaobíde bez väčšej odozvy.

Blog či stránka v angličitne sa taktiež ľahšie optimalizujú pre Google, či iný vyhľadávací systém v porovnaní so slovenčinou. To je spôsobené tým, že u nás existuje skloňovanie a tak bude rozdiel vo výsledkoch vyhľadávania pri hľadaní slova v rôznych gramatických pádoch. Ako príklad môžem uviesť to, že moja stránka sa nachádza na prvom mieste na Google vo vyhľadávaní slov ,,podpis michaela jacksona” a to vďaka článku s názvom ,,Posledný trik Michaela Jacksona,” keďže sa zhodujú v páde, no pri vyhľadávaní slov ,,podpis michael jackson” sa vyššie uvedený článok nachádza až na 23. mieste, čo je značný rozdiel.

Ďalej len registráciou do zahraničných katalógov môžete získať aj stovky návštevníkov denne. Plus je tam veľa kvalitných katalógov s vysokým PageRankom, kde ak sa dokážete dostať, môžte získať celkom solídne číslo. A keď sa vám ešte k tomu podarí nejaká čo i len slabšia titulka na Diggu, masy ľudí sa k vám len tak pohrnú.

Tak toto sú hlavné dôvody prečo sa viac oplatí písať v anglickom jazyku. Dá sa tak získať väčšia návštevnosť respektíve vyššie zisky, ak vam ide práve o to. No opäť sa tu do popredia dostáva problém jednoduchý na objavenie, no o dosť ťažší na prekonanie. Pri písaní v angličtine sa od váš bude totiž očakávať jej takmer dokonalá znalosť a v prípade nedostakov v tomto smere môže váš blog či stránka pôsobiť aj ako odpudzovač anglicky hovoriacich užívateľov internetu.  
 

pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Súvisiace články: Zahraničné katalógy

                       Ako spropagovať zahraničný blog

                       Ako sa zdokonaliť v Angličtine na písanie blogu

                       Prečo začať blogovať v angličtine

                       Digg.com - to najlepšie čo existuje vo svete bookmarkingu                      

 

Späť

Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Vyhľadávanie

© 2009 Všetky práva vyhradené.