Akú tému vybrať pre začínajúci blog

30.08.2009 08:58

Blog bol presunutý na adresu https://www.akoblogovat.com/

Prvý a najzásadnejší krok každého blogera plánujúceho spustenie vlastnej stránky je závezné vybratie témy o ktorej bude písať. Toto rozhodnutie môže významnou mierou ovplyvniť budúci úspech či zlyhanie.

Asi najjednoduchšou témou je písanie o sebe, o svojich zážitkoch a názoroch. No pokiaľ nie si slávna osobnosť, veľa fanúšikov sa takto získať nedá. V tomto odvetví ide väčšinou len o kecy znudených tínedžerov, ktorí využívajú blogy na úplne vylievanie si svojho srdca. Môže to byť zaujímavé akurát tak pre kamarátov respektíve rodinu, no pre ostatných sa taký obsah stane nudným a nehodným mrhania svojho cenného času. Preto takáto téma nie je asi veľmi vhodná, ak očakávate na svojej stránke širší okruh návštevníkov.

A tak tu ostáva druhá možnosť a tou je písanie, ktoré ma za cieľ informovať, poučiť, poradiť respektíve poskytnúť nový pohľad na nejakú tému, či odvetvie. Mnoho z vás si iste v tomto bode položilo otázku: ,,O čom mám teda písať ?“ . Odpoveď však nie je až taká jednoduchá. No v prvom rade by to malo byť niečo v čom sa aspoň zčasti vyznáte. Články skopírované a jednoducho prerobené, či len prepísané trochu inými slovami, ktoré ste našili na iných weboch by asi nevrhli na vás veľmi dobré svetlo. Druhým kriteriom je, že téma by mala byť zároveň vaším koníčkom v ktorom sa túžite ešte zdokonalovať, lebo len tak sa dá viesť úspešný blog. A nakoniec, ak ste si našli takúto tému, treba si položiť nasledujúce otázky „Dokážem o tom napísať niečo nové čo návštevník nikde inde nebude môcť nájsť ? Budem schopný poskytnúť o danej téme obsah pre ktorý sa budú ľudia pravidelne vracať ?“ .

Ak je vaša odpoveď na všetky otázky ,,Áno“ , tak vám môžem len pogratulovať k vybraniu si témy s ktorou v prípade tvrdej práce a množstve investovaného času s najväčšou pravdepodobnosťou zaznamenáte úspech.

 

Súvisiace články: Zahraničné katalógy

                       Ako spropagovať zahraničný blog

                       Ako sa zdokonaliť v Angličtine na písanie blogu

                       Prečo začať blogovať v angličtine

                       Digg.com - to najlepšie čo existuje vo svete bookmarkingu                      

 

Späť

Diskusia k článku

Dátum
Vložil
Titulok

Dobry priklad

Len yb som dodal, ze dobrym prikladom (aspon podla mna), ako spravit tematicky blog je www.kusi.sk teda moj blog. Troska sebechvala, ja viem ale zacinajuci bloggeri sa mozu inspirovat. Ja mam rad IT a techniku, tak som o tom zacal pisat, este kedysi v HTML strankach. Teraz mam normalny blogovaci system a mozem vsetko editovat a podobne :) No a prave preto tam nie su starsie clanky. Pisat som zacal v roku 2004 ak sa nemylim :)

Vyhľadávanie

© 2009 Všetky práva vyhradené.