Ako sa zdokonaliť v angličtine na písanie blogu

20.08.2009 08:07

Blog bol presunutý na adresu https://www.akoblogovat.com/

Stovky miliónov ľudí na celom svete hovoria po anglicky. To robí anglické prostredie oveľa lukratívnejším ako je to slovenské či české. A preto sa viac oplatí písať svoj blog v tomto cudzom jazyku. Jediný problém je dôveryhodnosť písateľa, lebo jeho angličtina sa musí kvalitou aspoň približovať článkom písaným pravými Američanmi/Angličanmi/Kanaďanmi.

Samozrejme predpokladajme, že anglickú gramatiku a nejakú slovnú zásobu už ako-tak ovládate. Nasledujúce tipy vám to pomôžu vylepšiť.

1.Zožente si niekoľko anglických kníh a začnite čítať. Vypisujte si rôzne frázy a zaujímavé výrazy aj s prekladom, ktorý keď neviete, tak sa dá nájsť aj v slovníku. Čím viac kníh takto prečítate a čím viac užitočných fráz si vypíšete, tým lepšie. Nemusíte sa ich všetky učiť naspamäť, stačí ak to budete mať niekde na papieri prehľadne spísané a budete si pamätať čo tam je. Neskôr pri písaní môžete mať tento papier zo sebou. Najlepším druhom na takéto vypisovanie sú dlhé a zaujímavé knihy, takže to môže byť napríklad taký Harry Potter, lebo kniha by mala pôvodne pochádzať od anglicky hovoriaceho autora.
   
2.Absolvujte aspoň základnú slohovú prípravu. Väčšinou sa takéto výrazy dajú nájsť v strede slovníka, ale keď to práve ten váš neobsahuje, určite sa niečo podobné nájde aj na internete. Sú to proste výrazy, ktoré sa bežne využívajú v esejách plus nejaké základné pravidlá, ktoré by bolo dobré, ak by ste pri písaní po anglicky dodržiavali.

3.Vzdelávajte sa v modernej angličtine on-line. Možno poznáte aj nejaké iné stránky, ale mne najviac pomohla https://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/ , kde nájdete kopu užitočných vecí ako články pod ktorými sú vypísané a vysvetlené nezvyčajné slová, rôzne príbehy, nové výrazy, ktoré začínajú byť čoraz populárnejšie a dokonca sa môžete spýtať na hocijaký svoj problém s angličtinou, a ešte kopa iných nápomocných vecí, ktoré vám pomôžu na kľukatej ceste za takmer dokonale pravým anglickým prejavom.

4.Vyhľadajte si anglické idiómy a príslovia, ktoré sa vám môžu veľmi zísťpri písaní, keďže tie sú pomerne dosť rozšírené.  Takéto idiómy môžte nájsť tu , tu alebo tu .

Čítajte internetové stránky v angličtine. A čím viac tým lepšie. A tiež by bolo dobré, ak si budete vypisovať nové frázy a výrazy, ktoré by sa niekedy dali použiť vo vaších cudzojazyčných článkoch. Ak neviete, kde začať, dajte si do Googlu vyhladávať slová ,,Obama speech“ a objaví sa vám kopa pekne dlhých prejavov od nového prezidenta a to všetko v angličtine. Ďalej čítajte hocijaké blogy písané pôvodným anglicky hovoriacim človekom. Zájdite na stránku Technorati , kde sa nachádza najväčší zoznam anglických blogov. Môžete si vybrať rôzne podľa témy, či populárnosti. Opäť platí čím viac, tým lepšie.

Jednou z najlepších propagácii anglického blogu je kvalitná, bezchybná a zaužívaná Angličtina, čo musia ľudia hovoriaci iným jazykom dobehnúť a tak my máme oproti ním menšiu nevýhodu. No v tomto prípade je zahraničný trh oveľa zaujímavejší, takže ak sa do toho naozaj vložíte, určite to prinesie svoje ovocie. 
 

pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk  

 

Súvisiace články: Zahraničné katalógy

                       Ako spropagovať zahraničný blog

                       Prečo začať blogovať v angličtine

                       Digg.com - to najlepšie čo existuje vo svete bookmarkingu     

Späť

Diskusia k článku

Dátum
Vložil
Titulok

1324

Zdravím, tu sú fajn stránky na anglinu ak by mal niekto záujem tak mrknite na to https://www.domluvitse.cz/

Dátum
Vložil
Titulok

;)

Fajne! super článok! na x podobných ďalších by som určite našiel niečo ako "naštudujte si dobre gramatiku a podobne" :D nevravím, že nie je dôležitá ale podľa mňa je neproduktívne sa ju učiť pred tým ako človek rozumie po anglicky a vie sa ako tak dohovoriť. A určite zaujímavá vec je tento program www.anglictina-bez-biflovania.sk/anglictina-pre-husakove-deti?a_box=y7x556ws , objednal som si a je super, sú tam vety a frázy, ktoré počúvam, vidím, vyslovujem, vidím aj preklad, ako video na youtube so všetkými titulkami len ešte lepšie :D

Vyhľadávanie

© 2009 Všetky práva vyhradené.